Lifestyle

Bestwel letterlijk 100 dingen weg doen

100 dingen weggooien, opruimen, hoe opruimen, voorjaarsschoonmaak, kledingkast opruimen

Het lijkt een trend te zijn om minimalistisch te leven. Onder het avondeten hadden we het laatst over iemand die alles weg had gegooid, op 100 spullen na en alleen daar mee wist te leven. Als ik heel eerlijk ben zou ik het niet kunnen. Leven met zo weinig spullen.

Een opgeruimd huis vind ik heerlijk, daar kan ik echt van genieten. Toch ben ik dol op mijn spulletjes en zou ik zeker niet met maar honderd producten kunnen leven. Alleen al aan pannen en servies ben je 100 spullen kwijt en dan heb je nog sokken, ondergoed, een jas, broek, trui, een bed en kussen en lakens en handdoeken…

Hoewel ik dan misschien niet zo minimalistisch ben, is het soms wel echt nodig om mijn kledingkast op te ruimen en mijn makeup door te spitten. Sommige dingen draag ik gewoon echt niet meer en hoewel het dan mooie producten zijn, is het zonde om ze maar in de kast te laten verstoffen.

Daarom besloot ik dat het tijd was voor een voorjaarsschoonmaak en in plaats van 100 dingen te houden, besloot ik om 100 dingen weg te doen. Sommigen dingen geef ik weg, andere verkoop ik of geef ik aan het goede doel. Alleen de echte rotzooi gaat in de prullenbak.

eerste makeup, stash opruimen, makeup stash opruimen, aller eerste makeup

Hier is mijn lijst van de bestwel letterlijk 100 dingen die ik weg heb gedaan:

1- legging
2- legging
3- legging
4- legging
5- broek
6- broek
7- broek
8- broek
9- broek
10- broek
11- jurk
12- shirt
13- shirt
14- shirt
15- shirt
16- shirt
17- shirt
18- trui
19- trui
20- trui
21- trui
22- vest
23- sokken
24- sokken
25- pyjama
26- pyjama broek
27- espadrilles
28- ballerinas
29- nagellak
30- nagellak
31- nagellak
32- oogpotlood
33- oogpotlood
34- oogpotlood
35- oogpotlood
36- mascara
37- mascara
38- mascara
39- oogschaduw
40- oogschaduw
41- oogschaduw
42- lipbalm/gloss
43- lipbalm/gloss
44- lipbalm/gloss
45- lipbalm/gloss
46- lipbalm/gloss
47- lipbalm/gloss
48- lipbalm/gloss
49- lipbalm/gloss
50- lipbalm/gloss
51- lipbalm/gloss
52- gel liner
53- tinted moisturizer
54- concealer
55- concealer
56- bronzer
57- parfum
58- parfum
59- lege verpakking
60- lege verpakking
61- lege verpakking
62- lege verpakking
63- lege verpakking
64- lege verpakking
65- lege verpakking
66- lege verpakking
67- lege verpakking
68- lege verpakking
69- lege verpakking
70- lege verpakking
71- lege verpakking
72- lege verpakking
73- lege verpakking
74- lege verpakking
75- lege verpakking
76- lege verpakking
77- lege verpakking
78- lege verpakking
79- lege verpakking
80- lege verpakking
81- lege verpakking
82- lege verpakking
83- cropped top
84- fotolijst
85- cadeau set
86- cadeau set
87- douchegel
88- maillot
89- maillot
90- maillot
91- maillot
92- panty
93- panty
94- panty
95- gel
96- bodylotion
97- lemony flutter
98- tijdschrift
99- tijdschrift
100- tijdschrift

Eigenlijk zijn honderd dingen er ook echt niet zoveel. Vooral verbazingwekkend hoeveel random lege flessen en verpakkingen ik nog in mijn kast had liggen. Ik bewaarde ze ooit voor een opgemaakt artikel, jaren terug maar heb er verder nooit wat mee gedaan.

Mijn kledingkast zou zelfs nog wel wat grondiger uitgeruimd kunnen worden. Nu gingen er vooral, leggings, maillots in de meest idiote kleuren en wat truitjes die veel te kort waren weg. Ik vind het zo zonde om al die goede kleding weg te doen als het nog past en niet stuk is, maar veel dingen heb ik al meer dan 2 jaar niet aangehad. Dan neemt het ook alleen maar onnodig ruimte in. Net zoals mijn makeup. Veel van de lipglosses die ik heb weggedaan, waren nog ongeopend. Toch draag ik echt nooit lipgloss en al helemaal geen dikke lipgloss met grove glitters.

Wat een heerlijk gevoel zo’n voorjaarsschoonmaak!

Ga jij ook honderd dingen weggooien?

49 gedachten over “Bestwel letterlijk 100 dingen weg doen”

 1. Ik ben de laatste tijd ook heel erg aan het opruimen, heb zeker al honderd dingen weggedaan en ben nog lang niet klaar. En wauw het voelt zo fijn! En al mijn kasten zien er zoveel mooier uit :). Volgende week zaterdag houd ik een kledingruil dus dan kan er hopelijk nog meer weg (en wat nieuwe dingen erbij :P).

 2. Ik heb mijn lemony flutter ook weggegooid, ik wou niet maar hij was over de datum en begon te stinken dus het moest wel. Ik vind dat altijd zo zonde, je hebt echt maar een mini beetje nodig van de lemony flutter, er zit te veel in waardoor je het weg moet gooien.

 3. Wat bizar eigenlijk, honderd dingen. Zou ik ook met gemak weg kunnen gooien. Hoe kom ik nou toch aan zo veel spulletjes? Het is toch niet dat ik dagelijks de stad in ga en massaal rotzooi mee naar huis sleep. Waar komt het vandaan!?

  1. Haha, dat vraag ik me ook wel eens af. Zeker nu ik alleen nog maar dingen probeer te kopen die echt nog iets toevoegen aan mijn garderobe. Misschien brengen de kaboutertjes ’s avonds dingen mijn huis in?

 4. wat goed van je! Ik ben er ook mee bezig. 100 dingen valt inderdaad mee. Dat heb je eigenlijk zo bij elkaar haha! Ik houd me dus niet aan de honderd maar doe elke maand gewoon een keer een schoonmaak waarbij ik steeds een nieuw kastje oid uitzoek. Komende maand neem ik mijn kledingkast onder de loep!

 5. Wauw wat goed van je. Ik ben wel zo iemand die niet tegen overbodige dingen kan, maar ik kan zo moeilijk weggooien. Misschien moet ik toch ook maar eens zo’n uitdaging aangaan om 100 dingen weg te gooien

  1. Haha, dat is heel erg herkenbaar. Ik ben dol op opgeruimd, maar vind het super zonde om dingen weg te gooien. Alles heeft wel een herinnering en als het niet kapot is, vind ik het vaak zo zonder XD
   Maar bij 100 dingen ben je zo, dus ik zou het zeker proberen!

 6. Dit project staat al een tijdje op mijn to-do lijstje maar helaas ben ik al een flinke tijd ziek waardoor ik er nog niet aan toegekomen ben. Wel heb ik deze week een kast in de woonkamer uitgemest en daaruit heb ik alleen al 6 dingen weggegooid. Dat vond ik al een hele prestatie, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *