Blogging & Career

5 Onmisbare WordPress plugins

onmisbare wordpress plugins, wordpress plugins installeren, de leukste wordpress plugins, wordpress plugins, wordpress plugins voor bloggers, blogs, bloggen, blogtips

Ondertussen blog ik alweer meer dan twee jaar via WordPress. Maar nog lang niet al die tijd weet ik van het bestaan van WordPress plugins. Plugins zijn kleine programmaatjes die je heel gemakkelijk kunt downloaden en installeren op je WordPress site. Deze programmaatjes zijn er in allerlei soorten en maten. Voor ieder blog probleem is er eigenlijk wel een programma te vinden. Heel handig, want zo hoef je zelf niet urenlang naar de html en css van je website te staren om het uiteindelijk met een dramatische zucht maar helemaal op te geven.

Waar vind ik plugins?

Voordat ik mijn meest onmisbare plugins met jullie deel, laat ik nog even zien waar je de plugins kunt vinden en installeren.

wordpress plugins installeren, wordpress plugins, onmisbare wordpress plugins, handige wordpress plugins, wordpress verbeteren, handige plugins

 

Als je in WordPress bent ingelogd, vind je de plugin bladzijde in de linker sidebar. Als je hier op klikt, kom je op de plugins pagina. Helemaal boven aan de pagina zie je staan: “add new” klik hier op om naar specifieke plugins te zoeken en ze direct te installeren in WordPress. Dit doe je heel gemakkelijk door de naam van de plugin in te typen in het zoekbalkje en vervolgens te klikken op “install now”. Meer hoef je niet te doen!

Mijn meest onmisbare WordPress plug ins

1. Met stipt op nummer één, staat zeker weten de WordPress editorial kalender. Op de afbeelding hier boven zien jullie hem ook staan. Deze kalender is echt onmisbaar voor het inplannen en schrijven van blogposts. Als je veel losse ideeën hebt die je nog niet meteen uitwerkt en die dan graag als drafts in WordPress zet, is deze kalender al helemaal ideaal. Mijn ideeën sla ik vaak op als een paar losse zinnen en die sleep ik dan naar een datum waarop ik mooi zo’n soort post zou kunnen publiceren. Zo zie ik in één oogopslag of ik nog genoeg onderwerpen heb om over te bloggen en voor welke dagen ik nog blogposts moet gaan schrijven.

2. Akismet is een plug in die meestal al standaard staat geïnstalleerd. Toch is hij niet altijd meteen ook al geactiveerd. Akismet is de meest gebruikte plugin die er voor zorgt dat alle spam en reclame reacties niet op je blog worden gepubliceerd. Ze komen in een spam filter waar je ze kunt scannen op eventuele per ongeluk gefilterde reacties en ze daarna kunt verwijderen.

3. Public post preview gebruik ik pas voor een paar maanden, maar vind ik nu al heel erg handig. Vooral als je posts voor bedrijven schrijft, is het heel handig om ze een preview te kunnen sturen van de post, voordat hij online staat. Zo krijgt het bedrijf een goede indruk van hoe de post uiteindelijk zal gaan worden en kunnen ze gemakkelijk om wat aanpassingen vragen. Ook kan jij de post meteen in WordPress typen en zijn beide partijen helemaal tevreden over de post als hij online gaat.

4. Een handige plug in voor als je je al wat meer hebt verdiept in SEO, is de WordPress plug in SEO title tag. Met deze plugin voeg je een extra optie toe aan de pagina waarin je je blogposts typed. Je kan dan namelijk je post een “extra titel” geven. Je blogpost heeft waarschijnlijk al een titel, maar misschien is deze veel te lang om helemaal zichtbaar te zijn in Google of is hij wel heel erg leuk, maar niet heel erg goed in SEO technisch opzicht. Door een extra titel toe te voegen, blijft je originele titel zichtbaar op je blog, terwijl je blogpost voor Google een hele andere titel heeft.

5. Yet another related posts plugin, is de plugin die ik gebruik voor het weergeven van mijn related posts onder aan iedere blogpost. Ik vind deze plug in erg fijn, omdat je heel precies kunt instellen met welke gegevens er berekend moet worden welke posts het meest lijken op de blogpost die je net geschreven hebt. Zo kan je er voor zorgen dat je lezers altijd de meest leuke en relevante posts te zien krijgen.

Ik gebruik niet heel erg veel plugins, maar deze WordPress plugins hebben het bloggen toch een heel stuk aangenamer gemaakt.

Wat zijn jouw favoriete/onmisbare WordPress plugins?

22 gedachten over “5 Onmisbare WordPress plugins”

      1. Klopt! Ik zie vaak mensen overstappen van de een op de ander. Ik blog al een aantal jaar maar ik ben er nog steeds niet uit, ik zou niet kunnen zeggen wat beter is. Voor mij werkt blogger prima, dus ik ga ook niet zo snel veranderen.

  1. Handig lijstje! Ik gebruik drie van deze plugins ook en ga me eens verdiepen in de preview-plugin en seo-plugin. Ik wil sowieso iets meer leren over SEO dus misschien is dit een goed moment om daar mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *